četvrtak, veljače 04, 2010

Norwich 1

Nova godina - nova država :) Tako se svaki pošeni putnik i treba ponašati, zar ne?
Apsolutno obožavam ovaj fax. Ne pretjerujem, University of East Anglia je fenomenalno mjesto! Kampus je ogroman i najviše od svega me fascinira knjižnica :) ima 6 katova, sobe za grupni rad (s ogromnim LCD tv-om i opremom da spojiš svoj laptop tako da svi vide što se radi), sobe za tihi rad, sobe za apsolutnu tišinu, prostorije sa kompjuterima, automate za posuđivanje i vraćanje knjiga, glazbene cd-e i filmove... meni nevjerojatno. Mislim, ni ostatak fakulteta nije loš :) sve zgrade su dosta nove i sve je super opremljeno tako da smo svi oduševljeni. Na kampusu imamo poštu, banku, bankomate, pubove, restorane, dućan, knjižaru, besplatan internet...
Što se samih predavanja tiće stvari su ovdje dosta drugačije... imamo jako veliki broj predavanja iz svakog predmeta. Recimo Air pollution chemistry imamo 4 dana u tjednu, 8 sati (za usporedbu, u Francuskoj smo imali ukupno 8 sati tjedno)! Ali zato i predmet izgleda drugačije: jedan dio predmeta je rasprava o tome kako se u javnosti prezentira zagađenje zrak, kako ga javnost prihvaća i kroz koje se medije širi i za taj sat moramo pročitati bilo koju knjigu, beletristiku iz 20.st i tražiti citate o vremenu i smogu ili bilo čemu što se odnosi na zagađenje zraka :) isto tako, za taj predmet moramo pogledati 2 filma (doduše zadana) ali ipak, nikada se nisam susrela s takvim načinom predavanja. S obzirom da imamo toliko sati tjedno očito si možemo priuštiti takve digresije :)
I sam način ocjenjivanja je drugačiji: većina predmeta nema ispit već samo projekte. Ovdje su nam barem na vrijeme rekli kada su rokovi tako da se sve može lakše isplanirati, a ne kao u Francuskoj. I još jedna dobra stvar je da se svaki projekt sastoji od dva dijela: Proposal koji se predaje prvi i nosi samo 10% ocjene, i sam projekt koji se predaje 4-6 tjedana kasnije i nosi ostali 90%. Proposal je kratak opis naše ideje, uz minimalne detalje i očekivane rezultate, i dobra strana toga je da te s time profesor može usmjeriti u pravom smjeru ako je neki dio ideje promašen. Nadam se da će funkcionirati; danas predajem dva propsala pa ćemo vidjeti.
Nabavila sam novu kameru pa ću uskoro staviti slikice.

Nema komentara:

I may not have gone where I wanted to go, but I'm sure I ended up where I needed to be.