srijeda, srpnja 16, 2008

Colombia, parte uno

Pitomi brezuljci Paname su se u juznoj Americi pretvorili u prave planine - pocetak Anda. Iako se priblizavam ekvatoru klima je zbog visine postala hladnija. Nakon pet mjeseci tropa ne mogu podnijeti opet nositi tenisice i tople majice.

Bogota

Evo sto sam do sada primjetila:
  • Bogotá je najljepsi glavni grad koji sam na ovom putovanju vidjela. Centro Historico je savrseno obnovljen i izgleda poput bilo kojeg srednjoeurposkog grada.
  • Na svakom, doslovno svakom uglu Bogote stoji vojska ili policija. Nigdje dosada se nisam osjecala ovako sigurno!
  • Biciklisti i motoristi moraju nositi reflektirajuce prsluke, motoristi sa otisnutim brojem tablica.
  • Gotovo da nema turista (svi su navodno na obali).
  • Na busevima malo boljih tvrtki uzimaju se fotke putnika - za svaki slucaj da se nesto dogodi :)
  • Svake nedjelje jedna od glavnih ulica u Bogoti se zatvori za promet, da bi se gradani mogli biciklirati ili joggirati od jedne strane grada do druge. To je popraceno performansima, prodavacima sokova i slatkisa... i naravno policijom.
  • Bogota ima najbolji javni prijevoz dosada - TransMilenio; gradski busevi sa odvojenim trakama na cestama koji vas prevoze s jednog do drugog kraja grada od 7,5 mil ljudi za 50 minuta!
  • Na svakom uglu stoje prodavaci minuta koji nose po tri mobitela na lancu (da mob ne dobije noge) i za male pare nude minutu razgovora sa bilo kojom mrezom.
  • Colombia je skupa!
Popayan


U galeriji ima novih fotki!

4 komentara:

Unknown kaže...

Majic, kad dodjes doma moras probati prodati pricu, fotke su ti pravi NGM materijal!Zurka je bas slatka, sva mi nekako zracis. Vjerujem da ti malo civilizacije ne skodi.
p.s. Cuvaj se jeftine droge u Kolumbiji! ;-)

Anonimno kaže...

hej, gdje si tako dugo? sada si vec 100% u Ekvadoru. kad naiđeš na Internet, javi se!
Marija

Anonimno kaže...

Hej Majic! Definitivno bi trebala napisati jednu knigu kad se vratiš u zg o svim doživljajima i avanturama kroz koje si prošla. Bilo bi dobro da pišeš u dnevnik, pa da zajedno sa blogom i slikama sve iskoristiš za jednu odličnu priču o gradovima Južne Amerike. Bas bi htjela probati tu najbolju kavu o kojoj pricas, nadam se da si bar jedan gutljaj probala makar znam da ju ne voliš ali i to je dio kulture pa moraš, nema ti druge!

Stavila sam fotke na face, nadam se da ces ih uspjeti vidjeti..

intern:)))

Anonimno kaže...

Hej Majo. Sigurno je bilo zanimljivo vidjeti drzavu iz koje nice bijelo.:)Citao sam i gledao dukumentarce o Kolumbiji i bas bih volio vidjeti uzivo sve to ali po mogucnosti da me ne otmu recimo... :)
Cao i veselim se tvome povratku u domovinu ;)

I may not have gone where I wanted to go, but I'm sure I ended up where I needed to be.